POSUDI – IZRADI – OSVOJI: Novi kreativni natječaji IRIM-a

POSUDI – IZRADI – OSVOJI: Novi kreativni natječaji IRIM-a

Otvorena su dva nova nagradno-kreativna natječaja POSUDI – IZRADI – OSVOJI na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani (bez obzira na dob) te osvojiti 3D pisače Prusu Mini i druge nagrade.

Natječaji traju do 1. rujna 2021. godine i detaljnije o njima pročitajte ovdje.

Tema oba natječaja je ljeto i sve što ono donosi – praznike, putovanja, more, prirodu, ljetne vrućine, druženja i ostalo. Sudionici mogu izraditi zanimljiv, inovativan, funkcionalan ili interaktivan uređaj koji im može poslužiti u ljetnim aktivnostima.

Natječaji su osmišljeni tako da bilo tko može sudjelovati i izraditi kreativne projekte koristeći micro:bitove i micro:Maqueen robote ili BOSON komplete – neovisno o tome posjeduje li već opremu ili ne, dobi, školovanju i predznanju iz programiranja, izrade uređaja i ‘thinkeringa’. Uvjet za sudjelovanje je da se osoba registrira na edukacijskom web portalu Izradi! te na njemu završi sve tečajeve za tu tehnologiju, odnosno osvoji master bedž.

Micro:bitove možete posuditi u Knjižnici, a micro:Maqueen robote i BOSON komplete možete koristiti u čitaonici Knjižnice. Uskoro ćemo održati i radionice s micro:bitovima i micro:Maqueen robotima za sve zainteresirane, pratite naše objave i saznajte sve o radionicama na vrijeme!