Predstavljena knjiga Camino: od Osijeka do Santiaga de Compostele

Predstavljena knjiga Camino: od Osijeka do Santiaga de Compostele

Predstavili smo knjigu „Camino: od Osijeka do Santiaga de Compostele“
Sinoć je u dvorani Centra za kulturu predstavljena knjiga „Camino: Od Osijeka do Santiaga de Compostele“ dvoje osječkih hodočasnika, planinara i dugogodišnjih hodača. Nakon što su ishodali Camino Frances i Camino Primitivo, Biljana Brdar i Ivica Miložić Miža, odlučili su se na treći, puno zahtjevniji put, onaj od svog doma u Osijeku do Santiaga de Compostele prateći Camino del Norte.
Uživali smo u putopisnom predavanju uz prekrasne fotografije nastale na putu, kao i njihovo dinamično prepričavanje doživljaja i anegdota s puta.
Za put od 3.300 kilometara trebalo im je 111 dana, a ispričali su nam što ih je potaknulo na put, s čime su se sve susretali na putu (dobrim i lošim) te što im je davalo snagu tijekom gotovo 4 mjeseca koja su proveli na putu. A sve ostale pustolovine možete pročitati u njihovoj knjizi, dostupnoj za posudbu u našoj Knjižnici.
Koliko su se dojmili čepinske publike vidljivo je iz razgovora i druženja koje je potrajalo nakon službenog dijela programa. Svi su rado pregledali zanimljive rekvizite koje su nam donijeli s puta.
O samom hodočašću kao fenomenu te o vrijednosti knjige, uvodno je nadahnuto govorio dr.sc. Đurica Pardon, župnik Župa Uskrsnuća Kristova i Duha Svetoga – Čepin.
Jučer su, prije našeg predstavljanja, svih troje gostovali na Osječkoj televiziji. Zainteresirani mogu pogledati izvrsnu emisiju: https://www.youtube.com/watch?v=9-cF_MAWai0…
U znak zahvalnosti ravnatelj Centra za kulturu Čepin Željko Mamić je gostima udijelio prigodne poklone.