PROJEKT GENERACIJA NOW

PROJEKT GENERACIJA NOW

Programske aktivnosti ove godine privodimo kraju novim projektom Generacija NOW, donacijskim programom Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih s ciljem stjecanja kompetencija za rad s tehnologijom Arduino i funkcionalnog stvaranja kreativnih loT projekata.

U našoj se Čitaonici 20., 27. i 30. prosinca održavaju edukacije projektnog tima u našoj sredini: gospodina Nenada Duspare, prof. matematike u OŠ M. Krleže i naše djelatnice Ana-Marije Hećimović. Edukaciju provodi Tomislav Kudeljnjak uime Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije u pratnji Mateje Travančić.

Knjižnica je ovim suradničkim projektom dobila svu potrebnu opremu (4 kreativna edukacijska seta Arduino, 2 seta senzora za Arduino, MiFi – Alcatel Link Zone i SIM karticu) kao i financijska sredstva potrebna za realizaciju projekta. Projekt je namijenjen učenicima osnovne škole (5.-8. razred). Predmetna će se donacija koristiti isključivo u svrhu edukacije djece i razvoja njihovih kompetencija u suvremenim tehnologijama, inovatorstvu i poduzetništvu. Na kraju će učenici u pratnji mentora sudjelovati na kreativnom natječaju i završnoj izložbi radova u Zagrebu.