Sastanak Čitateljskog kluba “KljučČ” u ožujku 2023.

Sastanak Čitateljskog kluba “KljučČ” u ožujku 2023.

U ovom je mjesecu naš klub čitao roman Pavla Pavličića “Klub čitatelja”. Privukao nas je naslov s kojim se možemo identificirati, a željeli smo čitati nešto iz suvremene hrvatske književnosti.
Roman je to o nadrealnim zbivanjima u umirovljeničkom domu, gdje članovi tamošnjeg kluba čitatelja dobivaju neobične sposobnosti, što utječe na svakodnevicu u Domu. Glavni junak, koji posjećuje svoju majku, pokušava odgonetnuti uzroke čudesnih pojava. Likovi su temeljito opisani kao i njihova komunikacija u kojoj, uglavnom, ne odustaju od svojih stavova. Jedino su glavni junak i njegova majka spremni preispitivati svoja uvjerenja. Otvara se tema o estetici, kako u jeziku, komunikaciji tako i svim vrstama umjetnosti: književnosti, slikarstvu, glazbi, ali i ljudskom ponašanju.
Zahvaljujući ovom filozofsko-estetskom sloju djela i sjajnoj interpretaciji naše članice Sanje Lišnjić, djelo je polučilo visoku ocjenu 4,3.
Zakazali smo naredni sastanak za četvrtak, 20. travnja u 18 sati. Pozivamo zainteresirane da nam se pridruže bez straha od komunikacije. Nema pogrešne niti loše interpretacije, a nakon druženja uvijek znamo više no što smo znali prije.