Sastanak čitateljskog kluba KljučČ u studenom

Sastanak čitateljskog kluba KljučČ u studenom

Sastanak čitateljskog kluba KljučČ u studenom, održali smo u ugodnoj atmosferi raspravljajući o knjizi Sretni ljudi čitaju i piju kavu autorice Agnes Martin-Lugand. Privukla nas je naslovnica, a naslov nam se činio prikladnim za čitanje u čitateljskom klubu. Pomislili smo da se radi o knjizi kao stvorenoj za ljubitelje dobre knjige. Nažalost, tematika knjige je u suštoj suprotnosti s naslovom, a nije nas ni sadržaj knjige pretjerano oduševio. Ocijenili smo knjigu prosječnom ocjenom 2.16.

Naime, Diane je mlada žena koja vodi kafić-knjižaru u Parizu. Iznenada u prometnoj nesreći izgubi muža i kćer. Godinu dana nakon tragedije Diane se iznenada odluči preseliti u gradić na irskoj obali, konačno odlučna ponovno izgraditi svoj život. Tamo će upoznati Edwarda, fotografa iz susjedstva. Hoće li sebi dopustiti da ponovo voli? Hoće li prevladati strah da će novom ljubavlju izdati voljene kojih više nema?

U prosincu čitamo Crvenu vodu nagrađivanog hrvatskog autora Jurice Pavičića, a iznimno u prosincu sastanak ćemo održati zadnji četvrtak u mjesecu, 27. prosinca, u 18:00 sati. Pridružite nam se!